Nálam is beköszöntött a medvehagyma szezon. Ha nem is akkora mértékben találkoztam vele, mint tavaly, de azért pár receptet meg tudtam csinálni a szerény adagból – kétszer 15 deka – is, amihez hozzájutottam.
Most, hogy Zsófival kettesben telnek napjaink, ebédre könnyű zöldséges ételeket, salátákat készítek magamnak, olyanokat, mint ez a frittata.
Estére rakott krumplit csináltam, a főtt krumpliból elvettem egy szemet, volt itthon maradék apró szemű gomba vagy nyolc szem, meg tojás, no meg a medvehagyma, így ezek kerültek ebbe az olasz gyökerű tojásételbe, amely a böjt idejére tökéletes főétel.
Finom lett, lilahagymás paradicsomsaláta kíséretében ettem meg (két részletben).

Recept

4 tojás
0.5 dl tejszín
egy szem főtt krumpli
egy nagy marék medvehagyma
8 szem aprószemű csiperkegomba
fél fej lilahagyma
5 dkg vaj
só, bors
5 dkg feta

Az ételt olyan serpenyőben / lábaskában készítem, ami sütőbe is tehető.
A vajat megforrósítom, rádobom a félfőre vágott lilahagymát, majd pár keverés után a félbevágott gombákat. Pár perc párolás után rádobom a medvehagymát és a feldarabolt krumplit, összeforgatom, majd elzárom alatta a gázt. A tojásokat a tejszínnel felverem, és a gombás hagymás alapra öntöm, az egész tetejére rámorzsolom a fetát és előmelegített 180 fokos sütőben megsütöm (kb. 15-20 perc). Cikkekre vágva, salátával tálalom.

Forrás: Zsuzsi főz

Szólj hozzá!

Ezeket a html tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>