1 ek vaj
1 db salotta (de a vöröshagyma is megfelelő helyette)
100 g zöldborsó (fagyasztott is)
200 ml tejszín (30%)
½ mk só
bors, frissen tekerve
3-4 lap zselatin
12-15 levél medvehagyma
80 ml joghurt (3-10%)
100 g krémsajt (mascarpone, vagy még tejszín felverve)

Egy lábasban felhevítem a vajat, megpárolom benne az apróra vágott salottát és ráteszem a zöldborsót. Néhány percig pirítom, majd hozzáöntöm a tejszínt és 10 perc lassú hőn párolom. A végén sózom, borsozom.
A zselatinlapokat néhány percre hideg vízbe teszem, kicsavarom és a krém alá keverem. (3 lappal krémesebb, 4 lappal szilárdabb lesz.)
A medvehagymát megmosom, és éles késsel apróra vágom. A joghurttal és a krémsajttal együtt szintén a panna cottába keverem. (A krémsajt lehet felvert tejszín is, de szinte bármilyen hozzáillő, 180 ml mennyiségű sűrűbb tejterméket vagy ezeknek a keverékét használhatjuk.)
Most lehet még ízesíteni. (Még több medvehagyma, bors, esetleg kevés nagyon jó mustár, 1 kanál házi majonéz, stb.)
Négy (150 ml-es) szufléformát vízzel kiöblítek és belekanalazom a panna cottát. Legalább 4 órára hidegre teszem, hogy megdermedjen.
Tálaláshoz egy vékony pengéjű, lehetőleg hajlítható késsel óvatosan körben a talpáig fellazítom és tányérra borítom. Előkészített salátát halmozok köré és koktélparadicsommal, esetleg fürjtojással díszítem.
4 szufléforma /

Forrás: Dallacucina

Tags: ,

Szólj hozzá!

Ezeket a html tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>